Lemilica

U našoj ponudi imamo veliki izbor različitih lemilica i lemnih stanica. Ukoliko ne možete da pronađete odgovarajući proizvod u našem on-line katalogu, u svakom trenutku možete poslati našem osoblju link sa sajta proizvođača Weller, Ersa, Proskit ili JBC i mi ćemo uputiti dopis proizvođaču za mogućnost nabavke, vreme isporuke i cenu.

Ove lemilice se sastoje od metalnog vrha koji može da dostigne odgovarajuću temperaturu i drške. Drška se najčešće pravi od neke vrste plastike koja ima izrazitu termičku izolaciju. Snage ovakvih lemilica su najčešće između 15 i 35 W.Lemilice se dele prema mogućnostima za fino lemljenje kao i tehnologiji i pratećim mogućnostima koje posedujue.
Najpoznatiji proizvođači lemilica i opreme za lemljenje su: Weller, Ersa, Veleman, JBC a danas se pojavljuju mnogi drugi proizvođači pre svega sa dalekog istoka. Zbog velike prisutnosto Weller lemilica na našim prostorima često se odomaćio izraz velerica .
Lemilice sa regulacijom temperature
Za razliku od običnih lemilica ova vrsta poseduje i regulator temperature. Ovo je veoma bitno zbog toga što elektronske komponente nisu podjednako osetljive na temperature. Ove lemilice kao regulator temperature mogu da koriste termostat. Ovakve lemilice se vrlo često prave u obliku pištolja i kao „okidač“ je postavljen prekidač kojim se toplotni vrh uključuje samo u momentu korišćenja.

Radne stanice za lemljenje

Radna stanica za lemljenje

Stanice za lemljenje pored štapa za lemljenje poseduju i bazu na kojoj se podešava temperatura. Takođe, najčešće se pored pored baze nalazi i stalak na kome se može staviti vreo vrh od lemilice. Zbog mogućnosti za fino podešavanje temperature ove lemilice se kosriste u visoko profesionalnim servisima električnih uređaja. Stanice mogu često da imaju i tzv. duvaljke odnosno vrstu lemilica koja koristi topao vazduh kako bi zalemili komponenutu na štampano kolo. ovo je naročito pogodno za elektronske komponente sa površinskim kontaktom.
Proizvođači

Najpoznatiji proizvođači lemilica i opreme za lemljenje su: Weller, Ersa, Veleman a danas se pojavljuju mnogi drugi proizvođači pre svega sa dalekog istoka. Zbog velike prisutnosto Veler lemilica na našim prostorima često se odomaćio izraz velerica .

Kupujte povoljno, kupujte sigurno, kupujte u Slip doo!

Rezultati u pretrazi proizvoda

Strana 1 od 3